Alles over groene energie

Ben je van plan om over te stappen op duurzame energie? Begin met energie vergelijken! Dan kies je voor een groene vorm van energie die geen schadelijke effecten heeft op het milieu. Zelf Energie Vergelijken biedt de optie om te kiezen tussen energieleveranciers met duurzame energie. Het zal je vast verbazen, maar groene energie is niet duurder. Zodra je van plan bent om over te stappen en energie wilt vergelijken tussen verschillende aanbieders, krijg je een keuze uit groene energie. In dit artikel vertellen we alles over groene energie.

Wat is groene energie?

Groene energie is energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken: de zon, wind en water. Niet al het energie is duurzaam van energieleveranciers, maar er wordt hard gewerkt om al het energie zo groen mogelijk te maken. Het tekort aan groene energie komt simpelweg doordat Nederland niet genoeg energie opwekt. Vele energieleveranciers werken toe naar een schonere wereld en een betere milieu. Daarom investeren verschillende energieleveranciers in het vrij zijn van fossiele brandstoffen.

Groene en duurzame energie: wat is het?

Groene energie is een synoniem voor duurzame energie. Het betekent niets andere dan ‘gewone’ energie, maar het wordt op een andere manier opgewekt dan grijze energie. Groene energie wordt opgewerkt door middel van windmolens, zonnepanelen, waterkrachtcentrales of door biomassa te verbranden. Een energieleverancier zet deze milieuvriendelijk gegenereerde energie samen met de gewone energie op het energienet. Vervolgens gaat de gecreĆ«erde energie naar de consument. Je gaat niet merken van het groene energie, want het blijft normale energie. Het is alleen opgewekt uit natuurlijke bronnen. De groene energie doet precies hetzelfde werk als grijze energie.

Groene energie of grijze energie: welke is goedkoper?

Men denkt dat groene energie duurder is dan grijze energie. Dat is echter niet waar, gelukkig. Door middel van subsidies stimuleert de overheid energieleveranciers om zo veel mogelijk groene energie op te wekken. Hierdoor is de prijs gelijk aan grijze energie en dus betaalbaar voor de consument. Je zal dus geen prijsverschil zien als je van plan bent om energie te vergelijken. Daarnaast is het opwekken van energie uit natuurlijke bronnen goedkoper, omdat het nooit opraakt. Ben je benieuwd hoeveel je betaalt voor je energie en wat het verschil in prijs is tussen groene of grijze energie? Je kan heel eenvoudig Zelf Energie Vergelijken en kan je op jouw voorkeur voor grijze of groene energie filteren.

Zorgt groene energie voor een betere toekomst?

Natuurlijk zijn we er over eens dat iedereen een stukje milieubewuster moet worden. Duurzame energie is ontzettend belangrijk voor het behoud van de aarde. Als je grijze energie vergelijkt met groene energie is groene energie een stuk minder belastend voor het milieu en de aarde. Het is belangrijk dat er in de toekomst alleen groene energie wordt geleverd. Het vraagt om een flinke omslag, dus er zal flinke verantwoordelijkheid moeten worden genomen door de energieleveranciers.
De maatschappij van nu is bijna geheel afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals gas, olie en kolen. Deze brandstoffen worden steeds schaarser en ze brengen ook veel schade aan de aarde. Daarnaast wordt het steeds duurder om deze te winnen in verhouding tot wat het oplevert. Duurzame energie is energie van natuurlijke bronnen. Natuurlijke bronnen zullen nooit opraken en het is in elke vorm beschikbaar.

Reacties